Pozovite nas

Dodatna pomoć države potrebna samo ugroženim preduzećima, novi paket nije selektivan

"Privredi je potreban novi paket pomoći i dobro je što ga je država predložila, ali je morao biti selektivan i usmeren na preduzeća koja su imala najviše štete na poslovanje zbog pandemije virusa COVID-19, a ne na sve firme", rekao je danas profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će država novim paketom pomoći, finansirati 60 odsto minimalne zarade svim zaposlenim radnicima kod preduzetnika, u malim i srednjim preduzećima za dva meseca, a da će se porez odložiti za najmanje jedan mesec.

Vučić je rekao da će projektom "Moja prva plata" poslodavcima biti dodeljeno 20.000 dinara za finansiranje zarade za zaposlenje radnika sa srednjom školom, a 24.000 sa fakultetskim obrazovanjem u periodu od devet meseci.

Dodao je da su mere podrške morale da budu "namenjene firmama čiji su prihodi zbog ekonomske krize izazvane pandemijom, pali 20, 30, 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, a ne svima jer neke funkcionišu solidno i njima ne treba podrška".

Procenat pada prihoda koji ugrožava opstanak firmi, a koji bi bio kriterijum za finansijsku podršku se, kako je rekao, može precizno izračunati na osnovu poslovne dokumentacije.

Izvor: 021.rs


Prijava advokata i javnih beležnika u evidenciju obveznika finansijskih izveštaja
Knjigovodstvena agencija Beograd