Pozovite nas

Osnovne karakteristike agencija za knjigovodstvo i njihova delatnost

Profesionalna agencija za knjigovodstvo je ona agencija koja nudi knjigovodstvene usluge, koje zahtevaju visoku preciznost, tačnost i posvećenost u radu, a pritom svoju delatnost obavlja stručno i pouzdano. Računovodstvo je oblast koja ne trpi greške i zbog toga je važno da knjigovodstvena agencija, koju imate u planu da angažujete, ima dobru reputaciju.

Da bi jedna agencija za knjigovodstvo stekla reputaciju dobre i pouzdane agencije za vođenje poslovnih knjiga i stručno savetovanje, potrebno je mnogo rada, truda i dobrog odnosa i komunikacije sa klijentima da bi se sve to ostvarilo. Zakon o računovodstvu jasno nalaže da vođenje poslovnih knjiga sme biti povereno samo pravnim licima, tj. onim privrednim društvima čija je registrovana delatnost pružanje računovodstvenih usluga. Pojedinačna fizička lica ne mogu biti angažovana da pružaju knjigovodstvene usluge i sa njima nije moguće sklopiti ugovor o delu po ovom osnovu.

Predsednik PKS Marko Čadež je naglasio da su podi analitiku na osnovu koje može da pruži odgovore gde izvoziti, u koju industriju investirati, ko su najbolјi dobavlјači, ko su poslovni partneri, kakva je krvna slika industrije. Kada je spolјna trgovina u pitanju, privrednici mogu da otkriju dodatni potencijal svojih usluga ili proizvoda, kao i izvozna tržišta i to je najveća prednost ove integrisane statistike, ukazao je predsednik PKS.

Zbog čega je važna agencija za knjigovodstvo?

Da biste uspešno startovali sa svojim biznisom , važno je da pre započinjanja posla i otvaranja firme odradite sve ono što je potrebno kako biste se adekvatno pripremili za početak rada. Pre svega, savetujemo vam da prvo odaberete knjigovođu koji će vam voditi poslovne knjige, pa tek onda da preuzmete neophodne korake za osnivanje preduzeća. Raspitajte se na više mesta i razgovarajte sa više agencija za knjigovodstvo o uslugama koje vam one mogu ponuditi. Jako je bitno da angažujete knjigovodstvenu agenciju u koju ćete imati poverenja, jer će ona preuzeti celokupnu brigu o vašem finansijskom poslovanju i od nje će u mnogome zavisiti uspešnost posla i dobri finansijski rezultati.

Kada su u pitanju knjigovodstvene usluge cene mogu varirati, a ona se pre svega formira na osnovu stručnosti i kvaliteta i reputacije koju ima određena agencija. Važno je da imate u vidu činjenicu da, ukoliko se bavite nekom specifičnom delatnošću koja podrazumeva visok nivo stručnosti, svoje finansije poverite računovodstvenoj agenciji koja već radi sa sličnim klijentima i ima iskustva u toj industriji. Da biste se osigurali savetujemo da uvek zaključite ugovor o poslovnoj saradnji i u njemu definišete sve poslove, ali i prava i obaveze koje imaju obe strane.

Izvor: biznis.vesti.rs


Šta je posao knjigovođe?
Knjigovodstvena agencija Beograd
sporazum-apr-i-pks-donosi-znacajnu-korist-za-privrednike